latinica  ћирилица
27/03/2020 |  10:16 ⇒ 11:04 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво, од понедјељка захлађење

У Републици Српској за викенд се очекује промјенљиво вријеме са умјереном облачношћу и уз сунчане интервале, док ће у понедјељак бити облачно, понегдје са падавинама, а у планинама са слабим снијегом.
Врбас - Фото: РТРС
ВрбасФото: РТРС

Сутра ујутру биће претежно облачно у јужној половини земље, а у сјеверној ведро или уз умјерену облачност. Током дана биће сунчано у већини предјела, на југу промјенљиво облачно са сунчаним интервалима.

Послије подне у свим предјелима биће сунчаније са осјетним порастом температуре, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од један до шест степени, на југу до осам степени, на планинама од минус три степена Целзијусова, а највиша дневна од 10 до 15, на сјеверу и сјевероистоку до 18 степени, у планинама од пет степени Целзијусових.

У недјељу, 29. марта, ујутро ће бити ведро или са малом до умјереном облачношћу у већини предјела, а више облака на сјеверу и сјевероистоку. Током дана биће промјењљиво облачно на сјеверу и дијелом истока, гдје је могућа краткотрајна киша, док ће у већини предјела бити више сунчаног времена.

Послије подне у недјељу ће се наставити угодне временске прилике уз даљи пораст дневне температуре и промјењљиву облачност. Увече и у ноћи на понедјељак доћи ће до повећања облачности са запада.

Минимална температура ваздуха биће од три до осам, на планинама од минус два, највиша дневна температура ваздуха од 11 до 16, на сјеверу и сјевероистоку око 18 степени Целзијусових, у планинама од седам степени.

У понедјељак, 30. марта, биће облачно, мјестимично с падавинама, док ће више сувог времена бити на сјевероистоку и југу, а у планинама са слабим снијегом и температуром у паду.

Минимална температура ваздуха биће од нула до пет, на југу до седам, на планинама од минус два, највиша дневна температура ваздуха од три до осам, на југу око 15, у планинама од нула степени Целзијусових.

У уторак, 31. марта, ујутро облачно с мјестимичним снијегом на западу и централном планинском појасу, на сјеверу, сјевероистоку и југу облачно и суво. Током дана биће претежно суво, облачно и прохладно, а само понегдје у централном појасу са слабим провременим снијегом.

Минимална температура ваздуха биће од минус три до један степен, на југу до четири, на планинама од минус осам степени, док ће највиша дневна температура ваздуха бити од један до шест, на југу око осам, у планинама од минус четири степена Целзијусова.