latinica  ћирилица
26/03/2020 |  19:12 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Рељић: Осам Дубичана смјештено у регионални карантин у Бањалуци

Осам Дубичана код којих је потврђена инфекција вирусом корона одвезено је возилом Хитне помоћи у регионални карантин у Бањалуку који се налази у објекту Студентског дома.
Раденко Рељић - Фото: РТРС
Раденко РељићФото: РТРС

Начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Раденко Рељић рекао је да су сви инфицирани за сада стабилног здравственог стања, са лаком клиничком сликом, те изразио наду да број заражених неће ићи узлазном путањом и да ће се одговорним понашањем и дисциплином свих грађана сузбити епидемија.

Дом здравља Козарска Дубица (Фото: РТРС)

- Апелујем на све Дубичане да посебно обрате пажњу на баке, дједове, родитеље који су у трећој животној доби, све пензионере. Потребно је да имамо што мање контакта с тим особама како им не бисмо пренијели вирус, јер вирус убија ту популацију. Млађа и популација средње животне доби није угрожена овим вирусом. Неки чак неће имати никакве симптоме - нагласио је Рељић.

Он је поново позвао грађане да поштују мјере донесене с циљем сузбијања епидемије, како би се избјегао за све нежељени сценарио.

- Молим све грађане да остану у својим домовима, да излазе само у случају пријеке потребе, те да поштују донесене мјере. Само тако можемо зауставити ширење епидемије и сачувати животе - додао је Рељић.

Он је нагласио да нема мјеста паници, али да се свакако очекује војничка дисциплина, те да ће свако непоштовање донесених мјера поводом новонастале ситуације, бити санкционисано.

Осам заражених Дубичана боравиће 14 дана у регионалном карантину у Бањалуци, који се налази у објекту Студентског дома.