latinica  ћирилица
26/03/2020 |  16:34 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Олакшати и убрзати процедуре преласка границе

Представници Граничне полиције БиХ и Министарства унутрашњих послова Хрватске закључили су на данашњем састанку да је важно смањити процедуре преласка границе и да теретна возила пролазе без вагања, што ће смањити гужве на прелазу Градишка.
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (Фото: ams-rs.com)

- Ако нове мјере не покажу боље резултате, биће донесене нове мјере према договору и уз интензивну сарадњу и комуникацију, да би се несметано олакшао промет на граничним прелазима - саопштено је из Граничне полиције БиХ.

У саопштењу се додаје да ће Гранична полиција БиХ и МУП Републике Српске покушати кроз контролу усмјеравати да теретна возила не иду на прелаз Градишка, него да користе и друге граничне прелазе.

Увидом у расположиву документацију, утврђено је да је више од 15 одсто теретних возила користило поменути прелаз, а да није било потребе да иду тим правцем и тако стварају огромне гужве.

Гранична полиција БиХ свакодневно упозорава и поновно апелује на све возаче теретних возила који иду у Хрватску, а не требају фитосанитарни преглед, да користе друге граничне прелазе како се не би стварале беспотребно огромне километарске гужве и вишечасовна чекања.

На састанку су били начелник Теренске канцеларије Сјеверозапад Суад Касуповић и командир за подршку и контролу Стјепан Скоко, а са хрватске стране замјеник главног директора МУП-а Хрватске Јозо Шукер.