latinica  ћирилица
26/03/2020 |  15:46 ⇒ 17:30 | Аутор: СРНА

До 30. јуна одгођено плаћање рата кредита ИРБ-у

Премијер Републике Српске Радован Вишковић информисао је данас чланове Главног координационог тима да је Влада донијела одлуку о одгађању плаћања рата кредита према Инвестиционо-развојној банци до 30. јуна, с циљем ублажавања потешкоћа са којима се привредни субјекти суочавају у времену кризе изазване вирусом корона.
Сједница главног Координационог тима (фото:Vlada Srpske) - Фото: Facebook
Сједница главног Координационог тима (фото:Vlada Srpske)Фото: Facebook

Вишковић је истакао да је Влада Српске донијела и одлуку о одгађању плаћања пореских обавеза привредним субјектима, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Он је нагласио да су сви чланови Владе Републике Српске одлучили да 50 одсто накнада по основу личних примања за март буде уплаћено у Фонд солидарности Републике Српске, те да је дата препорука запосленима у јавном сектору, осим у здравству, да добровољно одлуче да ли ће одређени износ својих примања усмјерити за ту намјену.

Од новца прикупљеног у Фонд солидарности биће измирени порези и доприноси за раднике у реалном сектору који су због новонастале ситуације прекинули процес рада.

Главни координациони тим, који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, разматрао је тренутну епидемиолошку ситуацију и анализирао спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција у борби са вирусом корона.

Поново је апеловано на грађане да се стриктно придржавају препорука надлежних институција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.