latinica  ћирилица
26/03/2020 |  12:02 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Тромјесечна обустава плаћања пореских обавеза (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Влада донијела одлуку да се до 30. јуна обустави плаћање обавеза по основу пореза на добит и све накнаде које проистичу из завршног рачуна.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Сви привредни субјекти који траже ову олакшицу морају поднијети Пореској управи писану изјаву и да добију од ње одобрење - рекао је Вишковић.

Премијер Српске је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је Влада одлучила да се на три мјесеца пролонгирају обавезе привредних субјеката према ИРБ-а.

- Овдје је ријеч о директним пласманима ИРБ-а до 2015. године, али и средствима која су ишла преко пословних банака - рекао је Вишковић.

- Донесена је одлука да се чланови Владе одрекну 50 одсто личних примања за март, а средства ће бити уплаћена у Фонд солидарности - рекао је он.

Вишковић је позвао и све запослене у јавном сектору, осим запослених у здравству, да се на основу добровољности одрекну дијела плате који ће бити уплаћен у Фонд солидарности.

Он је предложио да се радници који имају примања до 1.000 КМ одрекну пет одсто нето плате, а они који имају плату више од 1.000 КМ да издвоје 10 одсто.

- Морамо показати солидарност према радницима у реалном сектору и средства прикупљена у Фонд солидарности биће искориштена за помоћ њима - рекао је предсједник Владе Српске.

Он је навео да се веома активно ради на формирању фонда за помоћ привреди.