latinica  ћирилица
23/03/2020 |  20:31 | Аутор: СРНА

Радончић: Аеродром Сарајево хитно затворити за путнике

Међународни аеродром Сарајево треба одмах затворити за путнике јер се дешавају злоупотребе од лица и авио-компанија из појединих земаља, оцијенио је министар безбједност у Савјет министара Фахрудин Радончић.
Фахрудин Радончић - Фото: СРНА
Фахрудин РадончићФото: СРНА

Он је на свом "Инстаграм" профилу, поводом интересовања бројних медија за ово питање, објавио да Међународни аеродром Сарајево што прије треба затворити за путнике, али не и за транспорт робе.

- Власник Међународног аеродрома Сарајево је Влада Федерације БиХ, а такође, иста Влада је активирала Федерални штаб цивилне заштите, који ради, заиста, ефикасно и доноси одличне мјере. Било би неопходно да се Координационом тијелу БиХ за заштиту и спасавање упути њихов захтјев, као што је то већ учинила Гранична полиција БиХ - рекао је Радончић који је и предсједник Координационог тијела за заштиту и спасавање људи и материјалних добара од природних и других несрећа у БиХ.

Он је поручио да ће, уколико добије захтјев Федералног штаба цивилне заштите за затварање Међународног аеродрома, учинити све да се он нађе на сутрашњој сједници Савјета министара.

- Савјет министара, по процедури, може одмах, на приједлог Координационог тијела БиХ, донијети такву мјеру - објаснио је Радончић.

Он је навео да ће на сутрашњој сједници Савјета министара бити забрањен улазак свим страним држављанима у БиХ.

- Биће изузете врло ријетке категорије, као што су ЕУФОР, НАТО и слично - објаснио је Радончић.