latinica  ћирилица
23/03/2020 |  18:30 ⇒ 18:39 | Аутор: Агенције

У Црној Гори тешка ситуација због епидемије - Мандић се обратио Вучићу за помоћ

Предсједник Нове српске демократије и члан предсједништва ДФ-а, Андрија Мандић, обратио се данас предсједнику Србије  Александру Вучићу, са молбом да у што краћем року упути помоћ Црној Гори, која се налази у тешкој ситуацији због епидемије вируса корона.
Андрија Мандић (Фото:Танјуг/Д.Г.)) -
Андрија Мандић (Фото:Танјуг/Д.Г.))

- Користим ову прилику да Вас замолим да Ваше веома добре међународне односе са Кином и другим великим државама, као и потенцијале са којима располаже држава Србија ставите једним дијелом и у функцију борбе против корона вируса у Црној Гори, као што сте то, крајње одговорно и државнички, урадили у односу на Републику Српску - наводи у писму Мандић.

Истиче да је у Црној Гори сваки трећи грађанин српске националности, те да се Вучићу обраћа као предсједник једине парламентарне странке која у свом програму и називу носи српско име и која је чланица најјачег политичког савеза у ЦГ-овој Демократског фронта.

- Позивам Вас да, у складу са могућностима, а имајући у виду и ситуацију у којој се налази и Србија, помогнете Црној Гори како би се што успјешније борили са овом пошашћу - замолио је предсједник ДФ-а.

Додаје и да је посебно тешка ситуација на сјеверу Црне Горе, који је због дугогодишњег економског заостајања и сиромаштва, ових дана суочен са недостатком неопходне медицинске опреме за борбу против вируса корона.

- Имајући у виду да у тим општинама српски народ чини доминантан дио становништва, цијеним да би држава Србија могла значајно да помогне у овим тешким тренуцима. У Пљевљима, Бијелом Пољу, а и у читавој Црној Гори недостају респиратори, тестови, заштитне маске, рукавице, средства за дезинфекцију - појаснио је Мандић и закључуи да помоћ не би помогла само српском народу, него свим народима и грађанима Црне Горе, који знају да у Србији увијек имају само пријатеља.