latinica  ћирилица
23/03/2020 |  17:16 | Аутор: СРНА

Аџић: Поштовати мјере за спречавање ширења вируса корона

Градоначелник Градишке Зоран Аџић позвао је данас грађане да буду одговорни и поштују све мјере градског и републичког Штаба за ванредне ситуације с циљем спречавања ширења вируса корона.
Зоран Аџић - Фото: РТРС
Зоран АџићФото: РТРС

- Само одговорним понашањем и строгим поштовањем наложених препорука и мјера можемо утицати на сузбијање ширења вируса корона. Овај вирус усљед неодговорног понашања појединаца може попримити озбиљне размјере - напоменуо је Аџић.

Он је истакао да је Дом здравља Градишка обезбиједио двадесетчетворочасовно дежурство свих здравствених служби и грађани позивом на одређене телефонске бројеве могу добити све информације.

- Сви грађани који због старости или здравственог стања не могу да набаве основне животне намирнице и лијекове своје потребе могу пријавити сваки дан до 17.00 часова на дежурни број Цивилне заштите 121 или број 051/814-753. Организовани тимови ће, у складу са препорученим количинама које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације, набавити и доставити намирнице до њихових врата, уз предочавање фискалног рачуна - навео је Аџић.

Он је рекао да је на подручју Градишке 565 особа под здравственим надзором, а од 178 контролисаних, пет није поштовало ријешења о четрнаестодневној самоизолацији.

- Молим их да испоштују процедуру кућног карантина, у интересу њих, њихових породица и свих нас. Ако не буду поштовали прописане мјере допринијеће ширењу заразе на најуже чланове породице и све нас. Контрола ће бити строга, а непоштовање наложених мјера санкционисано покретањем прекршајних и кривичних поступака. Лица која нису у стању да проведу четрнаестодневни карантин у својим кућама биће принуђена да то вријеме проведу у карантинском насељу на царинском терминалу - напоменуо је Аџић.

Он је суграђанима поручио да тренутно нема мјеста за велику панику, те да њихово понашање треба бити усмјерено на заштиту личног и здравља свих људи у њиховом окружењу.