latinica  ћирилица
23/03/2020 |  17:04 | Аутор: СРНА

Из Дубаија допутовало 200 људи, међу којима и странци

На Међународни аеродром Сарајево данас је слетио авион из Дубаија са око 200 путника, међу којима је било држављана Црне Горе и Сјеверне Македоније, рекао је Срни савјетник директора Граничне полиције БиХ Свевлад Хофман.
Аеродром Сарајево - Фото: dnevni avaz
Аеродром СарајевоФото: dnevni avaz

Он је навео да су држављани Црне Горе, у организацији црногорске Амбасаде у БиХ, транспортовани до граничног прелаза Зупци.

- Они су специјалним аутобусом који је дошао из Црне Горе транспортовани до граничног прелаза Зупци, одакле ће даље наставити пут својим кућама - рекао је Хофман и истакао да је авион слетио у подне.

Он је додао да су држављани Сјеверне Македоније добили рјешења о самоизолацији.

Хофман је истиче да нико од страних држављана, ко је дошао у БиХ у посљедњих пет дана, није смјештен у карантин у неком шаторском насељу, намијењеном за четрнаестодневну изолацију.

- Невјероватно је да ни након пет дана, откако су Оружане снаге поставиле шаторске изолаторијуме, управе ентитетских цивилних заштита нису логистички опремиле - оцијенио је Хофман.

Из тог разлога, објаснио је Хофман, страни држављани се не упућују у карантинске шаторе и не спроводи одлука коју је донијело Предсједништво БиХ.