latinica  ћирилица
23/03/2020 |  16:31 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Новитовић обилази карантинске кампове

Начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Милан Новитовић редовно обилази постављене карантинске кампове, контактира и сарађује са локалним заједницама у пограничним дијеловима Српске и њиховим кризним штабовима како би се остварили и одржали оптимални услови функционисања карантинских кампова.
Милан Новитовић - Фото: СРНА
Милан НовитовићФото: СРНА

Новитовић, који је и вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске, јуче је посјетио карантин у Вардишту код Вишеграда који су поставили припадници Оружаних снага БиХ, те оцијенио добром сарадњу ове локалне заједнице и Републичке управе цивилне заштите, наводи се на сајту Републичке управе цивилне заштите.

Он је нагласио да се све мјере спроводе у интересу здравља грађана и да се, штитећи себе и суграђане, даје најбољи одговор на епидемију која је задесила просторе Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите, заједно са локалним заједницама граничних области, планира, предлаже и даје савјете за подизање карантинских кампова, а све с циљем спречавања и заустављања ширења вируса корона, како би Република Српска имала што бољи одговор на епидемију.

Новитовић је јуче посјетио и Требиње и дао пуну подршку активностима које спроводи Градски штаб за ванредне ситуације, као и остали органи и службе града Требиња, који су предложили локалитет извиђачког дома у Тулима за карантин.

На локалитету, осим зиданог објекта, има могућност за постављање контејнера или шатора, те би послужио као прихватилиште за све граничне прелазе у окружењу и за лица којима припадници Министарства унутрашњих послова и здравствени инспектори изрекну мјера карантинске изолације на магистралним путевима.