latinica  ћирилица
23/03/2020 |  16:17 | Аутор: СРНА

Зворник: Тестирано лице негативно на вирус корона

Лице из Зворника које је тестирано негативно је на вирус корона, а до истека 14 дана биће у кућној изолацији, изјавио је данас градоначелник Зоран Стевановић.
Зворник болница - Фото: РТРС
Зворник болницаФото: РТРС

Стевановић је, након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације, рекао новинарима да је из изолације изашло 10 лица, док је у изолацији њих 814.

Он је истакао да се забрана кретања лицима старијим од 65 година углавном поштује, наводећи да су за непоштовање полицијског часа током викенда кажњена четири лица.

- Очекује се да шаторско насеље на граничном прелазу Шепак буде пуштено у функцију ових дана, можда чак данас или сутра, те ту ће бити смјештена сва лица, на период од 14 дана, која улазе у нашу земљу - рекао је Стевановић.

Он је поручио свима да буду још ревноснији у испуњавању препорука надлежних институција и још једном апеловао да становници не излазе из кућа, да се не окупљају и не крећу у вријеме полицијског часа.

Стевановић је додао да је много лакше бити у кућној изолацији него у шатору или карантину, који ће данас највјероватније бити успостављен на једном сеоском фудбалском стадиону у свлачионици.

- Сви којима је изречена мјера изолације морају остати у својим кућама, јер вирус корона можемо побиједити само уколико будемо у потпуности дисциплиновани - напоменуо је Стевановић.

Према његовим ријечима, у око 80 одсто стамбених зграда завршена је дезинфекција заједничких просторија, а у току дана би требало да буде завршена и у преосталим стамбеним објектима.

Стевановић је додао да предузеће "Водовод и комуналије", у сарадњи са Службом Професионалне ватрогасне јединице, редовно пере улице и дезинфикује контејнерска мјеста.