latinica  ћирилица
23/03/2020 |  14:39 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Пензионисани полицајци МУП-а на располагању министру Лукачу

Пензионисани полицајци Министарства унутрашњих послова Републике Српске стављају се на располагање ресорном министарству за извршавање полицијских задатака у борби против вируса корона, рекао је данас у Зворнику предсједник Удружења пензионисаних полицијских службеника МУП-а Републике Српске Родољуб Видаковић.
Родољуб Видаковић - Фото: СРНА
Родољуб ВидаковићФото: СРНА

Видаковић је рекао да се пензионисани полицајци МУП-а Републике Српске, који су релативно доброг здравља и психофизичке кондиције, стављају на располагање ресорном министру да их, ако се укаже потреба, ангажује на извршавање полицијских послова како би својим активним колегама помогли у акцији сузбијања вируса корона.

- Пензионисани полицајци, чланови овог удружења, радили би добровољно на волонтерској основи да помогну колегама у извршењу полицијских задатака, а све с циљем заштите становништва Републике Српске у борби против ове опаке болести -  рекао је Видаковић новинарима.

Видаковић је нагласио да је Удружење пензионисаних полицијских службеника МУП-а заступљено на цијелој територији Републике Српске и сваки од чланова овог удружења може у својој регији да допринесе у борби против вируса корона, уколико ресорни министар процијени да се за тим указала потреба.