latinica  ћирилица
23/03/2020 |  11:42 ⇒ 12:16 | Аутор: РТРС

Трговцима двије казне по 15.000 КМ, апотеци 1.100 КМ

Републичка тржишна инспекција вршила је и у дане викенда појачане контроле трговачких центара, апотека и других продајних објеката, у циљу провјере поштовања Уребе Владе Републике Српске о регулисању цијена.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Од 32 извршене контроле, у два случаја трговцима су изречене казне у износу од по 15.000 КМ јер нису ускладили цијене производа са Уредбом, док је у једном случају апотека кажњена због неиздавања фискалног рачуна казном од 1.100 КМ, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората наводе да, имајући у виду обим производа који је обухваћен Уредбом, инспектори врше темељне провјере формирања цијена, те су и саме контроле детаљне и захтијевају нешто дуже вријеме.

- Скрећемо пажњу трговцима да у сваком тренутку могу очекивати посјету инспектора, да контроле на терену врше и тржишни инспектори јединица локалне самоуправе, чиме је број извршених контрола значајно већи, те да ће сваки прекршај бити строго санкционисан - истиче се у саопштењу.

Из Инспектората поручују да је тржишна инспекција Републике Српске ангажована у пуном капацитету и да ће наставити са контролама.