latinica  ћирилица
23/03/2020 |  08:11 ⇒ 08:12 | Аутор: СРНА

Хладно, понегдје могућ и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити хладно и углавном суво вријеме, осим у централним и западним предјелима гдје је мјестимично могућ слаб снијег, уз највишу температуру до пет, на југу седам степени Целзијусових.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Током дана биће промјенљиво до претежно облачно у већини предјела, на југу сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније послије подне и увече очекује се јаче наоблачење са сјевера и сјевероистока са снијегом на сјеверу, а у ноћи на уторак и у централном појасу када ће доћи до формирања сњежног покривача.

Дуваће умјерен вјетар сјеверног смјера, повремено са јаким ударима, а у Херцеговини бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од један до пет, на југу до седам, а у планинама од минус три степена Целзијусова.

Температура измјерена јутрос у 7.00 часова: Бјелашница минус 13 степени Целзијусових, Хан Пијесак минус осам, Мраковица и Калиновик минус шест, Соколац минус пет, Мркоњић Град минус четири, Шипово Гацко минус три, Сарајево, Зеница, Тузла, Невесиње, Сребреница и Бијељина минус два, Бањалука, Приједор, Нови Град, Рибник и Рудо минус један, Добој и Вишеград нула, Србац један, Билећа три и Требиње четири, Мостар пет и Неум шест степени Целзијусових.