latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:48 | Аутор: СРНА

Црна Гора затворила већину граничних прелаза

Више граничних прелаза у Црној Гори према Србији, БиХ, Косову, Албанији и Хрватској је затворено, саопштено је из Ауто-мото савеза Црне Горе.
Обиљежавање границе Црне Горе (фото:.rtcg.me) -
Обиљежавање границе Црне Горе (фото:.rtcg.me)

Национално координационо тијело за борбу против заразних болести донијело је одлуку о забрани уласка странцима, осим странцима са сталним или привременим боравком у Црној Гори и оним који управљају моторним возилима којима се обавља промет робе.

Према БиХ затворени су гранични прелази Шћепан Поље–Хум, на путу Плужине-Фоча, Шула–Витина, на путу Пљевља-Фоча, Ситница-Зупци, на путу Херцег Нови-Требиње и Метаљка на путу Пљевља-Чајниче.

Према Србији затворени су прелази Ранче-Јабука, на путу правцу Пљевља–Пријепоље, Вуче–Годова на пут Рожаје–Тутин и Врбница према Бијелом Пољу, као и сви прелази намијењени за погранични саобраћај. Затворен је и прелаз Кула на путу Рожаје-Пећ.

Према Албанији затворени су прелази Грнчар-Башким, на путу Плав-Скадар и Сукобин–Мурићани на путу Улцињ–Скадар.

Према Хрватској затворени су прелази Кобила–Витина, на путу Херцег Нови–Витина– Дубровник.

Гранични прелаз Враћеновићи на путу Никшић-Билећа затворен је за саобраћај због реконструкције.

На регионалном путу Мојковац-Ђурђевића Тара, у мјесту Гојаковићи, саобраћа се једном траком наизмјенично.

Због демонтаже заштитне конструкције на мосту Морачица, на ауто путу Бар-Бољаре на првој секцији Смоковац-Увач-Матешево, саобраћај ће бити обустављен за све врсте возила у трајању не дужем од 60 минута у термину од седам до 11.00 и од 13.00 до 17.00 часова.