X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
08/03/2020 |  22:25 ⇒ 09/03/2020 | 12:38 | Извор: СРНА

Додик о мигрантима: Окупација хришћанског свијета

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је, када је ријеч о мигрантима, у питању једна врста цивилизацијске окупације хришћанског свијета, а не хумана прича.

Додик је истакао да је тај проблем сада постао видљив и у Њемачкој, па и у другим земљама западне Европе које су раније исказивале дефицит радном снагом, а сада затварју границе.

Он је рекао да је европска политика данас иста она коју је проводио Виктор Орбан раније када није дозволио да мигранти пређу у Мађарску.

Додик је истакао да Срби не желе да виде тврду границу на Дрини, већ да треба то координисати са Србијом да се затвори граница према Сјеверној Македонији.

- Могу да изразим задовољство чињеницом да и Вучић каже да ће и граница Србије према Македонији бити другачије третирана - рекао је Вучић.

Он је подсјетио да су мигранти прошле године напали на кућу у једном билећком селу, те истакао како је код људи оправдан страх, те да када је ријеч о одбрани безбједности и имовине нема прекомјерне употребе силе.

Европа је отворила причу о мигрантима, а сада мијења своје политике, затвара своје границе, истакао је Додик и упитао зашто то и Србија не би учинила.

Он је рекао да је БиХ понуђено да буде паркинг за избјеглице, а да ће Европа то финансирати.

- Ми у БиХ имамо озбиљан проблем у БиХ. У Сарајеву то не виде, код наших људи постоји страх од миграната - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, није само новац који је обећала ЕУ Турској, због чега је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган отворио границе, већ је ријеч о великој стратешкој игри.