latinica  ћирилица
29/02/2020 |  08:23 ⇒ 08:25 | Аутор: РТС

Денвер доживио дебакл у Лос Анђелесу (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера доживели су убедљив пораз од Клиперса у Лос Анђелесу, у дербију за друго мјесто Западне конференције. Клиперси су на свом паркету декласирали су Нагетсе резултатом 132:103, упркос одличној партији Николе Јокића.

Јокић је на паркету провео 25 минута и за то време постигао 21 поен (9-13 из игре, 2-3 тројке), ухватио девет лопти, подијелио две асистенције и имао једну украдену лопту.

Међутим, то није било довољно да се зауставе домаћини који су после првих 12 минута имали двоцифрену предност, а у трећој дионици преломили питање побједника.

Поред Јокића, у тиму из Колорада истакао се Џерами Грант са 20 поена, два више од Вила Бартона.

Екипу из "града анђела" предводио је Пол Џорџ са 24 поена, Кавај Ленард је додао 19, док је Монтрезл Херел уписао дабл-дабл (18п и 10ск).

Денвер је остао други на Западу са скором 40-19, колико имају и Клиперси на трећој позицији.

Дабл-дабл Бјелице, Богдановићеви очајни проценти шута

Немања Бјелица уписао је дабл-дабл, док се Богдан Богдановић прописно испормашивао у побједи Сакрамента над Мемфисом – 104:101. С друге стране, у тиму Гризлиса није било трећег српског репрезентативца Марка Гудурића.

Кингси су се послије пораза од Оклахоме вратили на побједнички колосијек, иако су се у финишу коцкали послије двоцифрене предности.

Ипак, успјели су да је задрже, а Бјелица је меч завршио са 13 поена (5-15 из игре, 2-8 тројке), 11 скокова и двије асистенције, док је Богдановић пружио много лошију партију.

Бек "краљева" је постигао само пет поена за 27 минута на паркету, промашивши осам од девет покушаја из игре. Упутио је чак седам шутева за три поена, од којих је један био успјешан. На крају, додао је осам ухваћених лопти и четири успешна додавања.

Код Кингса се истакао Деандре Фокс са 25 поена, а на другој страни најбољи је Брукс са 32, Џа Морант је додао 20 и имао 11 асистенција, док је Јонас Валанчунас потпуно доминирао у рекету са 13 поена и нестварних 25 скокова.

Сакраменто се попео на 11. позицију Запада са 25 побједа и 34 пораза, а Мемфис је и даље на позицији која води у плеј-оф (28-31).