latinica  ћирилица
25/02/2020 |  17:45 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Митровић и Иванцов о унапређењу сарадње

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим о могућностима унапређења сарадње двије земље у друмском и ваздушном саобраћају, као и у области комуникација.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

- Информисао сам амбасадора Иванцова о динамици реализације пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево-Београд, као и изградње ауто-пута на коридору `Пет це` који Бањалуку и Добој треба да повеже са Бијељином и Београдом - рекао је Митровић.

Он је навео да је упознао Иванцова и о садржају иницијативе Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара у вези са проширењем постојећег Споразума о ваздушном саобраћају између БиХ и Руске Федерације и отварањем нових авионских линија.

- Разговарали смо о отварању нових авио-линија између БиХ и Русије јер тренутно постоји једна линија Сарајево-Москва, а разговори се воде око отварања нових линија између аеродрома Шереметјево и линија са градом Санкт Петербургом, како бисмо повезали повезали градове Бањалуку, Мостар и Тузлу - појаснио је Митровић.

На састанку је разговарано и о обнављању споразума из 2004. године између БиХ и Русије о друмском превозу и унапређењу постојећих споразума, те је договорено интензивирање контаката представника двије земље с циљем да се овај споразум измијени у правцу бољег протока роба и капитала, те размјене услуга.

Иванцов је нагласио да Руска Федерација пружа пуну подршку реализацији тих пројеката.

- Договорили смо се да остајемо у контакти и убијеђен сам да ћемо имати нових пројеката који ће бити интересантни и Руској Федерацији и БиХ - поручио је Иванцов.

Руски амбасадор честитао је Митровићу на преузимању дужности министра.