latinica  ћирилица
25/02/2020 |  16:01 | Аутор: СРНА

Наредних дана облачно и свјежије са падавинама

У Републици Српској наредних дана преовладаваће промјенљиво до претежно облачно и свјежије вријеме са кишом која ће прећи у сусњежицу и снијег.
Киша - Фото: Facebook
КишаФото: Facebook

Јутро ће сутра бити облачно са кишом на југу и југозападу, а на истоку промјенљиво, док се послије подне очекује пад температуре, сусњежица и снијег, понегдје на југу са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13 степени, на планинама од три, а највиша дневна од 11 степени на западу до 16 на сјевероистоку и истоку, на планинама од четири степена Целзијусова.

У четвртак, 27. фебруара, јутро ће бити облачно, те се очекује престанак падавина на крајњем западу и сјеверозападу, а до краја дана у свим предјелима, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од минус два до три, у централном планинском појасу од минус четири до минус седам, а највиша дневна од три на западу до осам на сјевероистоку и југу, на планинама од минус три степена Целзијусова.

У петак, 28. фебруара, јутро ће бити облачно са слабом кишом, а на планинама са слабим снијегом, те се до поднева очекује престанак падавина и брзо разведравање усљед појачаног вјетра.

Током дана биће промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде и вјетровито, а вече претежно ведро и суво.

Минимална температура ваздуха биће од нула до шест степени, на планинама до минус четири, а највиша дневна између 10 и 14, у централном појасу од пет до осам, на планинама од минус један степен Целзијусов.