X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
25/02/2020 |  07:19 ⇒ 14:42 | Извор: РТРС

Колегијум о заказивању посебне сједнице НСРС

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би данас у Бањалуци да закаже термин и утврди дневни ред посебне скупштинске сједнице, коју је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Народна скупштина Републике Српске (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Народна скупштина Републике Српске (Фото: banjaluka.rs.ba)

Сједницу Колегијума, чији је почетак заказан у 14.30 часова у Народној скупштини, сазвао је предсједник Скупштине Недељко Чубриловић.

Додик је, у складу са чланом 171 Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске, затражио одржавање посебне скупштинске сједнице.

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића примио је 21. фебруара Додиков захтјев за сазивање скупштинске сједнице о активностима Фронтекса и посјети БиХ предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

На сједници би народни посланици требало да се изјасне о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу одлуке о прихватању Споразума о статусу између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалску стражу на територији БиX, без консензуса усвојене на сједници Предсједништва БиХ 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

У допису је Додик затражио да се народни посланици на сједници изјасне и о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу закључка о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ 2. и 3. марта, без консензуса усвојеног на сједници Предсједништва у сриједу, 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

Повезане вијести:

НСРС да се изјасни о активностима Фронтекса и посјети Ђукановића БиХ