latinica  ћирилица
24/02/2020 |  16:22 ⇒ 16:40 | Аутор: СРНА

Петричевић-Ђурић: Наставити са стимулативним политикама

У Републици Српској неопходно је наставити са системском подршком привреди стимулативним и подстицајним политикама, констатовано је данас у Бањалуци на састанку министра привреде и предузетништва Српске Вјекослава Петричевића са представницима Привредне коморе Српске.
Петричевић и Ђурић - Фото: РТРС
Петричевић и ЂурићФото: РТРС

На састанку је истакнуто да је потребно креирање законских рјешења која би значајно допринијела растерећењу привреде и смањењу фискалних и парафискалних намета, као и промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Српске.

Петричевић је рекао да Влада Републике Српске и Привредна комора треба да дјелују заједно да би биле искориштене прилике на глобалном тржишту и повећана отпорност предузећа из Српске на поремећаје на међународном тржишту.

- Ово је један у низу састанака са пословном заједницом и активности ће бити настављене и у наредном периоду с циљем реализације усвојених мјера, промоције домаће привреде и стварања бољег пословног амбијента - нагласио је Петричевић.

Предсједник Привредне коморе Борко Ђурић рекао је да је потребно уложити у технолошки развој како би била побољшана конкурентност привреде и надомјештен недостатак одговарајуће радне снаге.

Састанку је присуствовао и директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.