latinica  ћирилица
23/02/2020 |  19:46 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Реконструкција водоводне мреже у Милићима

Ради обезбјеђивања квалитетнијег водоснабдијевања и уједно рјешавања вишедеценијског проблема, у Милићима је почела реконструкција секундарне водоводне мреже и дијела канализационе мреже. За овај пројекат биће издвојено 840 хиљада марака.

Пројектом ће у потпуности бити реконструисана водоводна мрежа у центру града, а уједно и повећани капацитети напајања урбаног дијела Милића.

Вриједне руке радника, уз помоћ машина, тренутно обављају откопавање у Улици Вука Караџића. Користи ће имати и грађани из сусједних улица. Кажу да су задовољни.

Према пројекцији надлежних, за најмање 50% биће смањени губици комуналног предузећа, а уједно ће бити повећан квалитет услуге.

Рестрикција неће бити, а грађани ће пити квалитетнију воду.

- Наш водовод је рађен осамдесетих година и само то нам говори значи да су ту губици огромни и да ћемо овом реконструкцијом значајно смањити губитке. Самим тим смањиће се и наша финансијска издвајања за ријешавање тих проблема - истакао је Зоран Стјепановић, директор Комуналног предузећа Милићи.

Пројекат финансирају Влада Србије са 300 хиљада евра и локална управа са 250 хиљада марака.

Рок за завршетак радова је 180 дана.

- Општина Милићи је урадила све потребне мјере, урадила пројекат, ревизију пројекта, извођач радова ради своје, средства су обезбијеђена и надам се да ће то све бити у року завршено. То је веома значајно, да наши грађани сутра имају чисту воду а имаћемо уштеде у водоснабдијевању - каже Момир Лазаревић, начелник општине Милићи.

У Милићима је прије двије године изграђен и пречистач питке воде.

Жеља надлежних је да ове године буде реализован и пројекат уређења изворишта Јама- Жутица, а радове ће финансирати локална управа и компанија Боксит.