latinica  ћирилица
20/02/2020 |  21:10 ⇒ 21/02/2020 | 08:05 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор инспекторима ухапшеним у акцији "Сирано"

Окружни суд у Бањалуци одредио је, на приједлог Републичког јавног тужилаштва, једномјесечни притвор припадницима Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука Ненаду Грујићу и Јелени Флоријан, осумњиченим за примање мита, незванично сазнаје РТРС.
Акција "Сирано" - Фото: РТРС
Акција "Сирано"Фото: РТРС

Двоје инспектора Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука, који су ухапшени у уторак, 18. фебруара, због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлаштења, предати су јуче у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске навели су да је приликом лишавања слободе код лица пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је и одређена количина новца.

Према незваничним информацијама, инспектори су управо били примили 20.000 КМ мита, а очекивали су да им накнадно буде исплаћено још 10.000 КМ.

Оперативну акцију "Сирано" спровели су полицијски службеници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Акција је спроведена под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.