latinica  ћирилица
19/02/2020 |  21:51 ⇒ 21:57 | Аутор: СРНА

Кошарац-Убер: Без сагласности о Уставном суду

Питање Уставног суда БиХ је политичко из аспекта незадовољства два конститутивна народа у БиХ начином функционисања ове институције, као и присуства страних судија у Уставном суду, оцијенио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац током сусрета са амбасадором Њемачке у БиХ Маргрет Убер.
Кошарац - Убер - Фото: РТРС
Кошарац - УберФото: РТРС

Кошарац је са Уберовом разговорао о политичкој ситуација у БиХ након одлуке Уставног суда БиХ у вези са статусом пољопривредног земљишта у Републици Српској, о чему саговорници нису постигли сагласност, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

На данашњем састанку у Сарајеву, чији је фокус био на билатералној сарадњи двије земље, наглашено је да је важно заказати састанак радне групе за економску сарадњу БиХ и Њемачке, цијенећи потребу за новим страним улагањима у БиХ, те пласманом производа из БиХ на њемачко тржиште кроз спољнотрговински промет између ових земаља.

Кошарац је истакао да је ЕУ главни спољнополитички циљ БиХ, те да је потребно учинити додатне напоре на спровођењу реформи.