latinica  ћирилица
19/02/2020 |  18:55 ⇒ 20/02/2020 | 08:02 | Аутор: РТРС

Ђоковић ексклузивно за РТРС: Захвалан сам на великој подршци из Српске (ВИДЕО/ФОТО)

Најбољи свјетски и српски тенисер Новак Ђоковић у ексклузивном интервјуу за нашу Телевизију изразио је велику захвалност јавности у Републици Српској на свесрдној подршци која му се пружа током свих турнира на којима биљежи велике резултате. Ђоковић је изразио наду да ће након дужег периода посјетити Републику Српску, јер, како је рекао, становништво Српске то истински заслужује.
Новак Ђоковић, интервју за РТРС - Фото: РТРС
Новак Ђоковић, интервју за РТРСФото: РТРС

- Посљедњи пут сам боравио у Бањалуци 2011. године. Био сам кратко али сам сјајно дочекан. Утисак који сам тада стекао о себи у Републици Српској остао ми је у срцу и до данашњег дана - истакао је Ђоковић.

Упитан да ли је свјестан планетарне популарности и чињенице да цијели свијет свакодневно коментарише његове успјехе у већој мјери него што се дискутује о животу обичног човјека, Ђоковић је навео да је само дјелимично тога свјестан.

- Моји пријатељи који живе у Бањалуци, региону али и по свијету говоре ми колико се често гледају сви моји турнири, колико ме подржавају и бодре. То ми заиста годи и инпонује јер ради се о цијени коју носе велики успјеси, не само моји, него и свих спортиста са ових простора. Свјестан сам да сваки пут нисам најидеалнији на терену, не само у играчком смислу, него и у понашању али сам обичан човјек и знам да је свака евентуална грешка корак ка усавршавању и путу ка врху - навео је најбољи тенисер свијета.

Коментаришући колико му је важно такмичарску сезону и годину почети великим успјехом, Новак је казао да му 2020. година није могла боље кренути јер је освојио АТП куп први пут у историји али и први гренд слем - Аустралијан опен.

- У Аустралији се невјероватно осјећам и као играч али и као човјек. Много српског становништва живи и ради у Мелбурну, Бризбејну, Перту, Сиднеју али и другим градовима. Нигдје на свијету на појединачним турнирима се не проведем као тамо, и ако је по оној народној "по јутру се дан познаје", година која је пред нама, заиста ће бити успјешна, поготово гренд слем турнири - рекао је Ђоковић.

Поредећи атмосферу и пријатељски однос тенисера у Дејвис куп репрезентацији Србије и других тимова у свијету, Новак је истакао како је прије свега другарски дух красио све добре резултате српског тима у борби за АТП куп.

- Са (Јанком) Типсаревићем сам одрастао. Знамо се преко 20, близу 25 година. Филип Крајиновић и Душан Лајовић су ми комшије, живимо у истом крају. Често се приватно дружимо и таква енергија нам доприноси да нижемо добре резултате, не само на колективном, него и на индивидуалном нивоу - испричао је најбољи српски тенисер.

На предстојећим Олимпијским играма у Токију Ђоковић очекује најбољи пласман и истиче да је велика част када представљате своју државу на планетарној смотри каква је Олимпијада, у друштву свих спортиста и екипа из државе из које долазите али и земаља широм свијета.

Поред витешког духа, такмичарских манира и великих резултата, Новак је као важну чињеницу истакао љубав и приврженост сваком послу, па и спорту. Како је рекао, одсуством љубави и емоција, долази до засићености и мањка резултата.

- Често подсјећам себе на свакодневну потребу за усавршавањем и напредовањем, и као човјек, и као тенисер. Као сурови професионалац, настојим да изградим најбољу верзију себе. Док живите и радите, то вам је основна звијезда водиља - јасан је Ђоковић.