latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:18 | Аутор: СРНА

Рајилић: Мора се доказати чији су посмртни остаци прије укопа

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да не треба дозволити укоп неидентификованих посмртних остатака 82 неидентификоване особе 11. јула у Поточарима, као што су најавили бошњачки представници, јер се мора доказати чији су.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

Рајилићева је истакла да је ријеч о још једној бошњачкој манипулацији.

- Наравно да не треба дозволити укоп било којих неиндентификованих посмртних остатака. Мора се доказати ко је ко, да би се знало на које гробље треба да буду сахрањени ти посмртни остаци - рекла је Рајичићева Срни.

Она је упозорила да није први пут да Бошњаци укопавају у Поточарима све посмртне остатке које пронађу, па чак и старе кости, било да је ријеч о припадницима њиховог народа или других, да би приказали што већи број жртава.

- Те њихове манипулације нису непознате ни нашој нити свјетској јавности. Међутим, ако то сваки пут може проћи и ако свако ради шта хоће и без икаквих провјера, на шта онда личи ова држава - нагласила је Рајилићева.

Удружење грађана "Источна алтернатива Републике Српске" упозорава да не треба дозволити укоп неидентификованих посмртних остатака 82 неидентификоване особе 11. јула у Поточарима, као што су најавили бошњачки представници, јер међу тим остацима сигурно има и српских и припадника других народа.

- Због тога ти посмртни остаци нису могли да буду идентификовани у Тузли јер је упоређивање вршено само са узорцима бошњачких сродника - рекао је Срни предсједник "Источне алтернативе Републике Српске" Војин Павловић.