latinica  ћирилица
19/02/2020 |  08:05 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Бјелица: Станивуковић не треба да брине о мени, 30 година сам у одбрани Српске

Функционер СДС-а Милован Бјелица изјавио је да народни посланик ПДП-а Драшко Станивуковић не треба да брине за њега јер је у политици стварања и одбране Републике Српске већ 30 година, те да ће са идејом очувања Републике и српског народа отићи у пензију.

- Иако нисам посланик, поједини посланици моје име константно помињу у Народној скупштини Републике Српске у негативном контексту. Рачунају нема ме, па могу - рекао је Срни Бјелица, коментаришући прозивке посланика ПДП-а Драшка Станивуковића на јучерашњој сједници Народне скупштине Републике Српске.

Бјелица је поручио Станивуковићу да никада није "убадао с леђа, па ни када је с леђа убадан".

Он је подсјетио да су у посљедњих осам година све кампање у Републици Српској биле углавном негативне и усмјерене, прије свега, на СНСД, те нагласио да ниједна од тих негативних кампања није донијела очекиване резултате СДС-у.

- Мене интересује Република Српска, али и Соколац и живот мојих суграђана. С тога, морам и хоћу максимално да искористим локалпатриотизам и жељу да општина у којој живимо напредује - рекао је Бјелица, који је и начелник соколачке општине.

Станивуковић је јуче у Скупштини да потпредсједнику Народне скупштине Републике Српске Соњи Караџић Јовичевић сметају он и Небојша Вукановић, назвавши је "човјеком режима" који је "уметнут у редове опозиције".

- Надам се да ће наше странке ПДП и СДС једном за свагда рашчистити са "Обрен Петровићевима", Бјелицама и другим људима, а на том списку видјећемо докле ћемо доћи. Многа имена могли бисмо ставити на тај списак - рекао је Станивуковић.