latinica  ћирилица
18/02/2020 |  18:23 ⇒ 18:27 | Аутор: РТС

Држављанка Србије преминула у Бахреину од свињског грипа

Држављанка Србије Ј. Т.(26) преминула је након тронедјељног лијечења у болници у Бахреину од посљедица свињског грипа (Х1Н1).
Болница (фото:Ilustracija: Depositphotos/vilevi) -
Болница (фото:Ilustracija: Depositphotos/vilevi)

Амбасада Србије у Кувајту, која на нерезиденцијалној основи покрива Бахреин, била је у сталном контакту са породицом покојне држављанке, током лијечења у болници у Бахреину и обавјештавала је о здравственом стању, будући да је свакодневно комуницирала и са особљем болнице.

- Иако још нисмо званично обавијештени од власти Бахреина о смрти наше држављанке, већ само од болнице у којој је она лијечена, предузели смо све припреме за долазак и боравак њене породице у Бахреину, обезбијеђене су визе за чланове породице за Бахреин, као и око организације транспорта посмртних остатака у Србију - саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министарство пружа помоћ њеној породици у рјешавању административних процедура и транспорта тијела у Србију.

- Министарство ће наставити да предузима све потребне мјере у циљу што бржег окончања административних процедура пред бахреинским органима, како би се издала спроводница и омогућио транспорт посмртних остатака наше држављанке у Републику Србију - наводи се у саопштењу.