latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:54 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Караџић Јовичевић поручила Станивуковићу: Фрустрације остави на другом мјесту

Потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић (СДС) рекла је данас у НСРС да посланик ПДП-а Драшко Станивуковићо приједлог Декларације о положају српског народа у Црној Гори покушава да искористи у предизборне сврхе.

Караџић Јовичевић је рекла да Станивуковић нема право да тврди да није било организовања литија у знак подршке српском народу у Црној Гори, јер су се прије два дана четири велике литије спојиле у Источном Сарајеву. Она је истакла да, за разлику од Станивуковића, то виде људи из Црне Горе и захваљују Републици Српској на томе.

Навела је да би посланик СДС-а Небојша Вукановић, који је предложио Декларацију, требало да објасни Станивуковићу шта је желио рећи овим документом.

Станивуковић је рекао да потредсједници НСРС сметају он и Вукановић, назвавши је "човјеком режима који слијепо слиједи само једног вођу" и који је "уметнут у редове опозиције".

- Надам се да ће наше странке ПДП и СДС једном за свагда рашчистити са "Обрен Петровићевима", Бјелицама и другим људима, а на том списку видјећемо докле ћемо доћи. Многа имена могли бисмо ставити на тај списак - рекао је Станивуковић.

Караџић Јовићевић је поручила Станувуковићу "да своје фрустрације остави на другом мјесту" и да не користи ову декларацију за стицање дневно политичких поена, јер то никако није била намјера овог документа.

Реаговао је и посланик СДС-а Дарко Бабаљ, који је Станивуковићу поручио да би требало да се бави питањима у својој странци, а не у СДС-у.