latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:57 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Тодоровић: Захтјеви искључених чланова су апсолутно неприхватљиви

Посланичка група СП у Народној скупштини Републике Српске Далибор Стевић, Ристо Марић и Срђан Тодоровић на конференцији за новинаре су поручили да дјелују као посланици Социјалистицке партије и проводиће усаглашене ставове СП.

- Захтјеви чланова који су искључени из партије су апсолутно неприхватљиви и грубо кршење Статута СП-а - изјавио је Тодоровић.

Додао је да су сва спорна питања легитимна, али да се требају искључиво рјешавати унутар органа партије, као и питање одговорности функционера и кадровских рјешења.

- Народни посланици који су искључени из партије имају право да по статутарној процедури наставе да дјелују. Видјећемо шта ће урадити. Жао нам је што нису имали стрпљења да дјелују по Статуту СП - поручио је Тодоровић.

Ристо Марић, након што је тражио моралну обнову СП, и био дио групе која ће дјеловати независно, каже да се предомислио јер, како је навео, "нико нема право да иступа на начин како смо ми то урадили, ван органа партије".

- Као народни посланик, добио сам повјерење бирача проводећи политику социјалиста, и сва питања па чак и кадровска рјешења треба изнијети унутар партије - нагласио је Марић.

На питање новинара да ли је Социјалистичка партија спремна да подмлади кадар, па чак и да бира новог предсједника, Тодоровић је рекао да СП има много младих људи на позицијама и да актуелни предсједник још има много да пружи за развој СП.