latinica  ћирилица
15/02/2020 |  15:51 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Радовић није кандидат за предсједника ДНС-а

Милан Радовић неће бити кандидат за предсједника ДНС-а.
Милан Радовић (фото:srpskainfo.com) -
Милан Радовић (фото:srpskainfo.com)

Медији су раније објавили да ће се Радовић кандидовати за предсједника странке, али је он рекао да није размишљао о кандидатури.

Радовић је након сједнице Главног одбора ДНС-а рекао да је размишљао о оставци на мјесто в.д. замјеника предсједника странке, али да је одустао од тога.

- Било је другачијег размишљања, али смо на крају усагласили ставове и није било потребе да се ја повлачим. То што је било је унутрашња ствар странке - рекао је он.

Главни одбор заказао је за 15. март ванредну Скупштину на којој ће бити изабрано страначко руководство. В.д. предсједника ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је за вршиоца дужности замјеника предсједника потврђен Милан Радовић, а за вршиоца дужности генералног секретара Дарко Бањац.

- Овим су потврђене раније одлуке Предсједништва ДНС-а. Статутом ДНС-а је прописано да сваки члан партије који обезбиједи трећину подршке општинских и градских организација може бити кандидат за предсједника и зато не бих да прејудицирам колико ће их бити - рекао је новинарима Нешић и напоменуо да ће бити изабран најбољи кандидат.

На питање да ли је досадашњем предсједнику ДНС-а Марку Павићу забрањено да присуствује Главном одбору, Нешић је рекао да су то спекулације и да ће се Павић обратити на Скупштини ДНС-а.