latinica  ћирилица
15/02/2020 |  12:12 ⇒ 25/02/2020 | 11:55 | Аутор: Б92

Први смртни случај од вируса короне у Европи

Кинески туриста, који је из провинције Хубеј стигао у Париз, преминуо је након што је неколико дана био у критичном стању.
Болница - Фото: AP
БолницаФото: AP

- Кинески туриста, који је дошао из провинције Хубеј, стигао је у Француску 16. јануара. Он је хоспитализован и изолован до 25. јануара. Његово стање се убрзано погоршало и био је у критичном стању неколико дана, што је довело до тога да буде пребачен на интезивну његу - изјавила је француска министарка здравља Агнес Бузин.

Она је додала да његова кћерка, која је такође заражена овим вирусом и смјештена у истој болници, више није у животној опасности и да би ускоро требало да буде пуштена, преноси Спутњик Интернешнел.

До сада је у Кини од коронавируса до сада умрло 1.523 људи, а заражене су 66.492 особа, а више од 25.600 медицинских радника, из осталих кинеских регија, је послато у Хубеј.

Свим грађанима који се са празника или одмора враћају у Пекинг наложено је да остану у карантину - или код куће или да се подвргну 14-дневном колективном посматрању. У противном ће бити санкционисани.