latinica  ћирилица
14/02/2020 |  09:59 | Аутор: СРНА

Градишка: Одузето шест аутомобила због саобраћајних прекршаја

Припадници Полицијске управе Градишка привремено су одузели шест аутомобила због почињених тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја гдје су прописане заштитне мјере и због бојазни да ће наставити са вршењем прекршаја.
Полицијска управа Градишка - Фото: илустрација
Полицијска управа ГрадишкаФото: илустрација

Из ове управе је саопштено да су возила одузета од лица која су вишеструки повратници у извршењу прекршаја и имају веће износе неплаћених новчаних казни у регистру новчаних казни.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од 1. фебруара спроводе појачане контроле с циљем унапређења стања безбједности у саобраћају.

- Појачана контрола учесника у саобраћају обавља се путем савремених радарских система намијењених за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, без заустављања возила, а у акцији су ангажовани и службени пресретачи - наводи се у саопштењу.

Током спровођења контрола овим системима до сада је евидентиран 901 прекршај прекорачења брзине кретања возила.

Из Полицијске управе Градишка подсјећају да мобилни радарски систем функционише у свим временским условима и да посебан ефекат постиже у ноћним условима, а могуће је и мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара у више саобраћајних трака у оба правца.

- Овај радарски систем смањује могућност корупције јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, а возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта - појашњава се у саопштењу.

Полицијска управа Градишка најавила је да ће наставити активности у вези са контролом брзине кретања возила, те апеловала да се учесници у саобраћају придржавају одредби Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ да би властиту и безбједност других грађана подигли на што виши ниво.