latinica  ћирилица
14/02/2020 |  08:43 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Шамац: Одржана свечана академија поводом Дана бораца (ФОТО)

У Шамцу је одржана свечана академија поводом Дана бораца на којој је бесједио предсједник општинске Борачке организације Радован Зорановић, а уручене су и награде основцима и средњошколцима за најбоље литерарне и ликовне радове, као и побједницима у шаховском турниру.

Зорановић је на синоћњој академији рекао да је датум почетка Првог српског устанка изабран за обиљежавање Дана Борачке организације Српске зато што симболизује континуитет борбе српског народа за самосталност и слободу.

На свечаности су уручене новчане награде од 100 КМ, 50 КМ и 30 КМ ученицима основних и средњих школа за најбоље литерарне и ликовне радове, те најбољим шахистима.

Предсједник Комисије за избор и награде Милован Дујковић рекао је да је тема литерарних радова на конкурсу била "Друга посавска је и моја бригада" за средњошколце, а за основце "Теби пјевам и о теби пишем земљо моја", те да је на конкурс стигло 50 прозних и 105 ликовних радова.

Шамац: Свечана академија поводом Дана бораца (Фото: СРНА)

У конкуренцији средњих школа прво мјесто за литерарни рад припало је Весни Мишкић, а у конкуренцији основаца Ивани Ристић из Обудовца.

Прву награду за ликовни рад освојила је ученица основне школе Илијана Јешић из Црквине.

Када је ријеч о шахистима млађих категорија прво мјесто припало је Хелени Симић, док је у конкуренцији сениора први био Горан Писаревић.

Уручене су и захвалнице истакнутим појединцима који су дали допринос развоју Борачке организације.

У културно-забавном програму учествовао је хор пјевачког друштва "Херувими".