latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:00 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Мектић: Нећу поштовати одлуку званичника Српске

Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драган Мектић рекао је да неће поштовати одлуку највиших званичника Републике Српске да њени представници у институцијама БиХ обуставе рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија.
Драган Мектић (фото: M. Tabaković) -
Драган Мектић (фото: M. Tabaković)

Мектић је рекао да ће наставити да ради и да гласа у парламенту БиХ, те да у вези са својим ставом није комуницирао ни са ким из странке.

Према његовом мишљењу, проблем изазван одлуком Уставног суда БиХ у вези са књижењем пољопривредног земљишта у Републици Српској могао је бити ријешен да је ово земљиште реституцијом било враћено некадашњим власницима.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је јуче да су највиши званичници Српске једногласно закључили да представници Српске у институцијама БиХ обуставе рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија.