latinica  ћирилица
13/02/2020 |  12:41 | Аутор: СРНА

Унаприједити билатералну сарадњу

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном о актуелним политичким и економским темама у БиХ и региону, са посебним акцентом на процес европских интеграција и могућностима за унапређење сарадње двије земље.
Сарајево - Тегелтија - Русон - Фото: СРНА
Сарајево - Тегелтија - РусонФото: СРНА

Тегелтија је истакао да је досадашња сарадња БиХ и Француске била добра, али да постоје бројне неискориштене могућности у реализацији пројеката од обостраног интереса, а које ће значајно допринијети унапређењу економских односа двије земље, саопштено је из Савјета министара.

Русон је упознао Тегелтију о дјеловању француске Развојне агенције која би финансирала значајне пројекте у БиХ наредних година, нарочито на пољу регионалне интеграције, заштите животне средине и климе.

Тегелтија је захвалио Русону за помоћ коју је његова земља 2014. године упутила становништву БиХ погођеном катастрофалним поплавама.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним темама, а разговарано је и безбједносној ситуацији у БиХ и региону у свјетлу мигрантске кризе.