latinica  ћирилица
13/02/2020 |  08:00 | Аутор: СРНА

Наставак суђења за убиство војника ЈНА у Сарајеву

У Суду БиХ данас ће бити настављено суђење команданту Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Осим Викића, у предмету "Велики парк" за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву оптужени су бивши помоћник министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић, који се прије промјене имена звао Сенаид Чавчић.

Оптуженима је стављено на терет да су били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

Према оптужници, они су били информисани о стављању заробљених војника ЈНА под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, гдје су убијени.

Тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени дјелимични посмртни остаци двојице убијених, док се за осталим посмртним остацима још трага.

На рочишту одржаном 6. фебруара шест свједока Тужилаштва БиХ изнијело је сазнања о заробљавању и нестанку најужих чланова њихових породица.

Наставак суђења заказан је за 13.00 часова.