latinica  ћирилица
12/02/2020 |  19:37 ⇒ 13/02/2020 | 10:44 | Аутор: РТРС

Акција "Маглић" - обезбјеђивали незаконите погодности затвореницима

Дванаест особа ухапшено је у полицијској акцији "Маглић". Међу њима и помоћник директора Казнено-поправног завода Фоча. У акцији, која је почела јутрос, претресено је 28 локација широм Српске.

Незванично, међу 12-оро ухапшених је и помоћник директора Казнено поправног завода Фоча Сретен Матовић. Ухапшени су осумњичени да су починили кривична дјела - злоупотреба службеног положаја или овлашћења и несавјестан рад у служби.

- Ова лица се терете да су у периоду 2010-2020 омогућили вршење кривичних дјела разне незаконите погодности затвореницима у КПЗ Фоча - нагласила је Мирна Миљановић, начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске.

Претресено је 28 локација на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја, Фоче, Источног Сарајева и Требиња.

 - Приликом претреса који су извршени на подручју КПЗ Фоча пронађена је одређена документација која доказује основаност ових кривичних дјела, затим веће количине новца око 40 хиљада КМ, оружје, муниција, експлозивна средства - додала је Миљановићева.

Акцију су спровели припадници Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије МУП-а Српске, уз асистенцију службеника полицијских управа.

Повезане вијести:

Криминалистичка обрада ухапшених у акцији "Маглић"