X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/02/2020 |  17:44 ⇒ 18:27 | Извор: РТРС

Ковачевић: Не учествујемо у страначким подјелама, важна само Српска

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је, данас, поводом одлуке да Република Српска обуставља рад у одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док се не усвоји нови закон о Уставном суду, да ова странка не учестувује у страначким подјелама.

Истакао да је важна само Република Српска.

- Руководство Републике Српске није натјерано на доношење било какве одлуке из једноставног разлога што руководство Српске не доноси ни једну одлуку на основу било чијих жеља, већ искључиво на основу националних и државих интересе Републике Српске - рекао је он за РТРС.

Подсјетио је да је руководство Српске и у ранијем периоду доносило идентичне одлуке.

- Али у тим ситуацијама нисмо наилазили на подршку Мирка Шаровића и СДС-а, што смо сад ипак први пут добили - изјавио је он.

Нагласио је да СНСД сматра да је ово један историјски моменат.

- Овај тренутак захтијева национално јединство свих релевантних политичких фактора и из тог разлога смо захвални СДС-у што је подржао ове за нас јако значајне одлуке - закључио је Ковачевић.,

Подсјећамо, да је Шаровић поручио да је јучерашњим гласним отварањем питања угрожавања интереса Републике Српске у јавности, натјерао СНСД да реагује и адекватно одговори на одлуку Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту.