latinica  ћирилица
12/02/2020 |  11:27 | Аутор: СРНА

Пронађено шест килограма марихуане, ухапшено једно лице

Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево на подручју општине Нови Град одузели су шест килограма марихуане и ухапсили лице чији су иницијали А.Д.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Марихуана је пронађена приликом претреса куће и пратећих просторија на подручју сарајевске општине Ново Сарајево, а које користи ухапшено лице.

Ово лице је ухапшено јуче, због постојања сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Након завршене криминалистичке обраде, наведено лице ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву.

У саопштењу је наведено да је полиција јуче ухапсила и тридесетједногодишњег мушкарца чији су иницијали Д.П. због сумње да је починио тешку крађу.

Он је у недјељу, 9. фебруара, у Улици Мусе Ћазима Ћатића, сарајевска опшина Стари Град, украо путничко моторно возило "хјундаи" - власништво лица из Пољске чији су иницијали П.М.

Код Д.П. су приликом претреса пронађени објектив и футрола дигиталног фото-апарата.

- Полицијски службеници настављају рад на документовању наведеног кривичног дјела - навели су из кантоналног МУП-а.

У саопштењу је наведено да су синоћ у општинама Нови Град и Ново Сарајево опљачкане двије продавнице - "Слатка кућа" и "Дени пром", из којих су украдене одређене суме новца.

Из МУП-а су навели да је непознато лице приликом обје пљачке уз пријетњу ножем украло новац, а затим се удаљило у непознатом правцу.

Припадници МУП-а Кантона Сарајево настављају рад на расвјетљавању и документовању кривичних дијела, идентификацији и проналаску починилаца.