X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
10/02/2020 |  12:46 ⇒ 12:47 | Извор: СРНА

Васкршња хуманитарна аукција слика у Источном Новом Сарајеву

У Источном Новом Сарајеву почетком априла биће организована васкршња хуманитарна аукција слика са које ће сав приход бити усмјерен за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици, намијењеног за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

Арлов каже да је договор о организовању аукције постигнут на данашњем састанку са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем и директором Културног центра Младеном Јанковићем.

Он је подсјетио да ће ово бити четврта хуманитарна аукција слика, након Бањалуке, Брчког и Требиња.

Арлов каже да је цијена слике 500 КМ, те да су на претходне три аукције продате 23 слике и обезбијеђено 11.500 КМ.

Према његовим ријечима, за изградњу Дневног центра потребно је још око 100.000 евра, а планирано је да буде изграђен до 19. августа.

Арлов је навео да је објекат под кровом и да ће до краја фебруара почети друга фаза изградње, уградња столарије, инсталација, фасаде и уређење комплетног објекта.

- Хвала свим сликарима, а њих је 35 из Републике Српске, Србије и Црне Горе, који су поклонили своје радове за овај хумани пројекат. Вјерујемо да ће се укључити и сликари из Сарајевско-романијске регије - рекао је Арлов.

Од 1. јануара траје акција "Хуманост је племенита врлина" за помоћ изградњи Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју. Флајери и позив за ову акцију могу се наћи у свим пословницама Нове банке у Републици Српској.

Помоћ може бити уплаћена на жиро рачуне 55510000341964-45 и 555100000467404-85.