latinica  ћирилица
10/02/2020 |  11:44 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

СНСД Приједор: Иницијатива за оснивање општине Козарац незаконита

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Приједору Саша Бурсаћ изјавио је данас да је иницијатива за оснивање општине Козарац незаконита.
Приједор прес конференција СНСД-а - Фото: РТРС
Приједор прес конференција СНСД-аФото: РТРС

- Ми смо јасно рекли да законски није у реду и да није комплетна документација и да има маса нелогичности и незаконитости, а ради се око рокова, када је ријеч о иницијативи Козарца, за разлику од иницијативе Омарске која је законски, по нама, исправна - рекао је Бурсаћ.

Говорећи о посљедњој сједници Скупштине града Приједора на којој је 14 одборника гласало за скидање иницијативе Козарца с дневног реда, а која је потом завршена неусвајањем комплетног дневног реда, Бурсаћ је поновио да сматра да није у реду што су два одборника СДС-а и одборници ДНС-а пустили "да живи незаконита иницијатива Козарца да се одвоји као засебна локална заједница или неки други организациони дио, ма како да су они то замислили".

На питање новинара да прокоментарише инцидент између народног посланика Милана Тубина и предсједника Борачке организације града Приједора Зорана Предојевића, који се догодио дан након те сједнице и којем је повод, такође, било гласање о иницијативи Козарца, Бурсаћ је одговорио да не подржава насиље и да насиље није никакав начин комуникације.

- Није у реду поступак ни једног нити другог. О томе, наравно, рећи ће напосљетку истрага шта се десило, суд вјероватно, али не подржавам тај начин комуникације - навео је Бурсаћ.

Бурсаћ је рекао да је бивши предсједник ДНС-а Марко Павић прешао сваку своју ријеч јер је прво предао странку млађим члановима, а затим жели да се враћа. Додао је да је то лоша порука и младим људима у ДНС-у.

На предстојећим локалним изборима ГО СНСД Приједор излази са кандидатом за градоначелника јер, како кажу, за вријеме власти ДНС-а Приједор је постао град незавршених пројеката и непредвиђених радова.