latinica  ћирилица
10/02/2020 |  08:24 ⇒ 10:55 | Аутор: СРНА

Важе гаранције Београда за лијечење генерала Младића

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да гаранције које је држава дала у вези са евентуалним лијечењем генерала Ратка Младића у Србији и даље важе, те да је Србија више пута нагласила да је отворена да их у сваком тренутку пружи.
Ратко Младић (Фото: thecoolimages.net) -
Ратко Младић (Фото: thecoolimages.net)

Она је навела да судско вијеће одбија све молбе Србије без много објашњења.

- Његово здравствено стање и даље је веома лоше и, нажалост, тешко можемо да очекујемо нека значајна побољшања - рекла је Кубуровићева за Вечерње новости.

Говорећи о именовању ратног злочинца Антона Ђунија, који је осуђен на 15 година због убиства пет српских војника, за министра одбране самопроглашеног Косова, Кубуровићева је рекла да то говори о томе о каквој се "накарадној државној творевини ради".

- За било ким за кога је расписана потјерница, против кога се води поступак или је правоснажно осуђен, српски правосудни органи неће одустати. Оваквим људима није мјесто ни у каквим владама, није мјесто на слободи, већ у затвору. Свака жртва, ма које националности била и њихове породице имају право на правду и Србија од тога неће никада одустати - поручила је министарка правде Србије.