latinica  ћирилица
29/01/2020 |  10:41 ⇒ 10:54 | Аутор: Агенције

Хулигани бацали бакље на кућу директора Јунајтеда (ВИДЕО)

Фудбалски клуб Манчестер Јунајтед је саопштио да ће свако ко почини криминално дјело или упадне на туђи посјед доживотно бити избачен са стадиона.
Ед Вудворд - Фото: Mirror
Ед ВудвордФото: Mirror

Група навијача Манчестер Јунајтеда напала је кућу извршног директора тог фудбалског клуба Еда Вудворда и узвикивала "да ће он умријети".

Навијачи су се окупили касно синоћ испред Вудвордове куће у Чеширу, а на видео снимку објављеном на друштвеним мрежама, види се како један од њих баца бакљу на главну капију куће 48-годишњег функционера клуба.

Како је пренео Би-Би-Си, Вудворд који је ожењен и има двоје мале дјеце, није био у кући у вријеме инцидента.

Манчестер Јунајтед је саопштио да ће свако ко почини криминално дјело или упадне на туђи посјед бити доживотно избачен са стадиона.

- Једна је ствар када навијачи изражавају мишљење, а штета и угрожавање живота је друга ствар. За то једноставно нема изговора. Знамо да ће фудбалски свијет са нама бити уједињен док сарађујемо са полицијом Манчестера на идентификацији починилаца овог неоправданог напада - наводи се у саопштењу клуба са Олд Трафорда.

Навијачи су незадовољни резултатима Јунајтеда, али прије свега радом Еда Вудворда.

Екипа је пета у Премијер лиги са 33 бода заостатка за водећим Ливерпулом, а многи навијачи за то криве Вудворда.

У утакмицама против Барнлија у првенству и Транмера у ФА купу навијачи су пјевали пјесме против Вудворда и у више наврата позвали власнике клуба, породицу Глејзер, да оду.

Вудворд је савјетовао породицу Глејзер током преузимања Манчестер Јунајтеда 2005. године, прије него што је постављен на високу функцију у клубу.