latinica  ћирилица
29/01/2020 |  09:37 | Аутор: СРНА

Хапшења у Братунцу и Сарајеву због кријумчарења миграната

Припадници Агенције за истраге и заштиту на подручју Братунца ухапсили су два лица, а у Сарајеву једно због кријумчарења миграната.

На подручју Братунца спријечено је кријумчарење седам држављана Ирака, од којих је троје дјеце и ухапшена два лица осумњичена за кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната.

Приликом реализације јучерашњих активности привремено су одузета два возила, више мобилних телефона, те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку, саопштено је из Сипе.

Спроводећи другу оперативну акцији "Мароко", припадници СИПА јуче су на подручју Сарајева претресли један стамбени објекат и лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната и кривично дјело ометање рада правосуђа.

Осумњичени је приведен је у просторије СИПА и над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ, наводи се у саопштењу.

Ове активности спроведене су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Кантона Сарајево, додали су из СИПА.