latinica  ћирилица
27/01/2020 |  23:04 ⇒ 23:37 | Аутор: Вечерње новости

Новости: БИА тражи од Црне Горе снимке и информације о премлаћивању младића због три прста

Безбједносно информативна агенција Србије обратиће се званичним захтјевом Агенцији за националну безбједност Црне Горе у којем ће тражити све релевантне информације у вези са вечерарашњим дивљањем такозваних црногорских патриота који су претукли младића у центру Подгорице и то само зато што је подигао три прста - сазнају Новости.
Безбједносно-информативна агенција - Република Србија - Фото: Screenshot
Безбједносно-информативна агенција - Република СрбијаФото: Screenshot

Према изворима Вечерњих новости, БИА ће од црногорских колега захтијевати предају видео материјала, јер су камере у близини тржног центра Делта забиљежиле варварски напад на младића, који се догодио послије дочека ватерполо репрезентације Црне Горе на коме су се могле чути шовинистичке пароле и скандирања.

Група од десетак "патриота", опремљених црногорским заставама, насред улице је брутално претукло младића који је подигао три прста. Јурили су га булеваром, а када су га сустигли оборили су га на земљу и шутирали у главу.

Недуго затим, десио се инцидент на излазу из главног града Црне Горе у смјеру ка Никшићу. Револтирани насиљем код Делте, група младића каменовала је колону возила која су се враћала са дочека ватерполиста, а која су била окићена црногорским барјацима.

Медији у Црној Гори, блиски власти, у први план истичу "дивљаштво на излазу из Подгорице, стављајући га тенеденциозно у први план, а занемарујући премлаћивање у центру града, које је највјероватније и било повод за насиље над колоном која се враћала са прославе.

Извори Вечерњих новости преносе да директор полиције Црне Горе Веселин Вељовић и његов помоћмик Зоран Лазовић, који слови за човјека за специјалне задатке Мила Ђукановића, врше огроман притисак на Митрополију црногорско-проморску, да осуде каменовање навијача и да премлаћивање младића због три прста падне у други план. Они наводно ову операцију спроводе преко својих људи у МПЦ.