latinica  ћирилица
27/01/2020 |  17:51 ⇒ 18:04 | Аутор: СРНА

Обиљежено 27 година од смрти Срђана Алексића

На градском гробљу у Подгљивљу данас је обиљежено 27 година од смрти Срђана Алексића, који је погинуо бранећи суграђанина Алена Главовића.
Требиње - обиљежена годишњица смрти Срђана Алексића - Фото: СРНА
Требиње - обиљежена годишњица смрти Срђана АлексићаФото: СРНА

Срђанов гроб данас су посјетили његов отац Раде, предсједник Скупштине града Требиње Драгослав Бањак и представници Међународног меморијалног турнира у малом фудбалу "Срђан Алексић" из Тузле, саопштено је из градске управе.

Раде Алексић је рекао да је Срђанов чин био чин чојства, којим је постао примјер свим људима да у њима и у најтежим моментима заживи човјек за сва времена.

- То је нешто најљепше што може да буде и то је оно што нас чини заједницом и људима толерантним који су спремни да помогну, да опросте и да свога непријатеља убиједе да им буде пријатељ - истакао је Алексић.

Предсједник Скупштине града Бањак истакао је да Град Требиње његује успомену на Срђана Алексића и то именовањем спортског комплекса у Бреговима и организовањем међународног пливачког митинга, који окупља не само младе људе из региона, већ и са других континената.

Предсједник удружења "Радничке спортске игре" из Тузле Мирсад Гаврановић рекао је да се у овом граду већ пет година организује међународни турнир у малом фудбалу, који сваке године окупља и до 300 учесника из региона.

Он је истакао да турнир носи име Срђана Алексића, јер дјело које је он урадио не смије да се заборави.

Двадесетседмогодишњи Срђан Алексић је 21. јануара 1993. године у Требињу у покушају да спаси од батинања Алена Главовића, Бошњака из Требиња, задобио повреде од којих је преминуо 27. јануара 1993. године.