latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:51 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

Одобрен извоз садног материјала на тржиште Русије

Руска Федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор одобрила је произвођачима Пољоагро из Шамца и Адрија хисхтил из Чапљине извоз садног материјала, изјавио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Фирме Пољоагро и Адрија хисхтил стављене су на списак регистрованих извозника садног материјала и пресадница из БиХ у Русију. За тржиште Руске Федерације спремно је 2.000.000 пресадница парадајза и паприке фирме из Шамца, те 1.200.000 садног материјала јабуке и крушке фирме из Чапљине - рекао је Кошарац.

Он је позвао све произвођаче садног материјала и пресадница у БиХ да се посредством Управе БиХ за заштиту здравља биља обрате захтјевом за извоз производа на тржиште Руске Федерације, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

У саопштењу се напомиње да су руски ветеринарски и фитосанитарни инспектори боравили крајем прошле године у БиХ, те извршили инспекцијски надзор и контролу производних капацитета фирми које су поднијеле захтјеве ради исупњавања услова за извоз у складу са захтјевима руског тржишта.