latinica  ћирилица
27/01/2020 |  14:27 | Аутор: СРНА

Ђурић: Taчи злоупотребљава страдање Jевреја

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да на јефтин и злонамјеран начин косовски предсједник Хашим Тачи покушава да злоупотријеби Холокауст и страдање јеврејског народа.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Тачи, да има имало човечности и дипломатског такта, не би покушавао да на јефтин и неумесан начин злоупотребљава Холокауст и страдање јеврејског народа у Другом светском рату, које се не може поредити ни са чим, па ни са страдањима током сукоба на подручју бивше Југославије - навео је Ђурућ.

Он је у саопштењу указао да је "Тачи показао врхунски неукус и нецивилизованост покушавши да у јавну комуникацију уведе термин `балкански Холокауст`, поредивши Србе са нацистима, а Албанце са Јеврејима".

Према његовим речима, Тачи је тиме признао да њему и његовим политичким истомишљеницима није стало до жртава нити њихових породица, већ су му жртве и људска патња само једно од средстава за јефтино политичко поентирање.

- Овакве ствари се не раде. Нема никаквог изговора за то што сте данас учинили - навео је Ђурић у саопштењу.

Он је додао да би Тачи, умјесто што скрнави сјећање на јеврејске жртве у Другом свјетском рату, могао да се позабави суочавањем са сопственом ратном и злочиначком прошлошћу.

Ђурић сматра да би Тачи могао да објасни како је могуће да се на територији на којој обавља функцију предсједника привремених институција систематски уништавају докази и убијају свједоци злодјела терористичке УЧК.

Тачи је претходно саопштио на Фејсбуку да "Србија и даље негира злочине који су проузроковали балкански Холокауст у БиХ и на Косову".