latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:37 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Измјенама Пословника до ефикаснијег рада НСРС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је циљ измјена скупштинског Пословника постизање ефикаснијег рада Народне скупштине са мање изгубљеног времена и више конкретних ствари.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Према угледу на друге парламенте, гдје је веома рестриктивно кориштење времена народног посланика у самом пленуму, и наши посланици имају могућност да раде и више доприносе кроз одређене одборе Народне скупштине и на други начин, кроз стручна тијела, него у самом пленуму - рекао је Чубриловић новинарима током посјете Бијељини.

Он је навео да је у септембру прошле године покренут процес измјене Пословника Народне скупштине на начин да су позвани сви клубови посланика да дају своје приједлоге и додао да је тај процес у току.

- Ми смо прошле године имали око 65 радних дана у Народној скупштини, што је далеко највише у нашем региону - рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, сваки дан скупштинског засједања кошта од 23.000 до 25.000 марака.

- Треба да водимо рачуна о ефикасности рада, што мање коштања и што више доброг рада и квалитета - оцијенио је Чубриловић.